Afspraak maken? 06-46124376 info@haptonomie-kralingen.nl

Brain Q

Wat is Brain-Q?

De laatste jaren zijn er vanuit verschillende disciplines onderzoeken verricht in hoeverre voeding van invloed is op ons geestelijk welzijn. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt steeds vaker dit verband. En ook het omgekeerde verband is aangetoond: ons psychisch welbevinden kan ons voedingspatroon en onze spijsvertering beïnvloeden.

Heel veel stoffen die door onze darmbacteriën geproduceerd worden zijn van invloed op ons brein en zenuwstelsel.  Dat kan gebeuren op een positieve, maar ook op een negatieve manier.

 

Onze darmbacteriën (de darmflora) produceren verschillende neurotransmitters. Die zijn essentieel voor optimaal functionerende hersenen.

Door verkeerde voeding (bijv. suiker) of voeding waar men allergisch voor is, kan onze darmflora ontregeld raken en zelfs stoffen produceren die onze (goede) neurotransmitters verdringen en onze hormoonhuishouding verstoren. Daardoor ontstaan psychische klachten of voelen we ons niet prettig.

Voor wie kan Brain-Q wat betekenen?

Bij deze klachten is het daarom van belang om ook naar het voedingspatroon te kijken en te onderzoeken of de manier van leven (leefstijl) op een andere manier kan worden ingericht.

Zo kan er sprake zijn van:

  • Bijnieruitputting
  • Gluten- of lactose-intolerantie
  • Insuline-resistentie
  • Metabool syndroom
  • Oxidatieve stress
  • Leaking Gut Syndrome

Hoe ga ik te werk?

We kunnen samen kijken hoe je je eigen voedingspatroon kunt aanpassen, waardoor jij je  lichamelijk en psychisch beter gaat voelen.

Behulpzaam daarbij zijn een anamnese, het invullen van een vragenlijst en eventueel een urine-onderzoek in het laboratorium. 

Meer info kun je o.a. vinden op de website:  www.BrainQ.nl 

BrainQ is een door de MBOG erkende specialisatie opleiding