Afspraak maken? 06-46124376 info@haptonomie-kralingen.nl

Over mij

Mijn naam is Albert Jan Schouten, ik ben in Oudewater geboren en groeide op in Utrecht en Den Haag. Na de middelbare school studeerde ik viool in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam en behaalde mijn bevoegdheid Algemene Muzikale Vorming. Ik werkte 13 jaar als viool- en muziekdocent. Tot op heden speel ik nog steeds in allerlei ensembles op (semi) professioneel niveau.

In 1990 slaagde ik voor mijn doctoraalexamen bedrijfskundige / bedrijfssocioloog aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Ik werkte vervolgens als directiesecretaris, staf-functionaris en facilitair- en interim manager bij diverse zorginstellingen.

Ik ben freelance docent bij verschillende HBO-opleidingen. Ik geef vaardigheidstrainingen, cognitieve trainingen (RET) en begeleid studenten bij hun afstuderen.

Ik ben bestuurlijk actief geweest in verschillende LGBT organisaties. Heb ervaring en affiniteit met deze specifieke doelgroep.

In 2001 kwam ik in aanraking met verschillende vormen van lichaamsgerichte (psycho) therapie en ik besloot om mij hierin te verdiepen. Ik volgde opleidingen bij Sander Bloemendal (lichaamstherapeut ), het Instituut Sonnevelt (stresscounselor) en cursussen bij dr. Niek Brouw (Methode Brouw; houding en beweging).   Ook verdiepte ik mij in energiewerk (healing en reading) en (voetreflex)massage.

In 2010 studeerde ik af als haptonoom bij Synergos in Amersfoort. Recent rondde ik de opleiding voor Neurofeedbacktrainer en BrainQ therapeut af.

Sinds 2008 heb ik een zelfstandige praktijk in Rotterdam als haptotherapeut. Met de voltooide opleiding(en) tot Neurofeedbacktrainer en BrainQ therapeut zijn ook deze vakgebieden in mijn praktijk onderdeel van mijn expertise.

Geschilderd door Mieke van Thiel